Δελτίο Τύπου-14ο Τραντάλειο Σιμουλτάνε

Τη Κυριακή 19 Μαΐου 2024 διεξήχθη με επιτυχία το ετήσιο 14ο «ΤΡΑΝΤΑΛΕΙΟ», αγώνας επίδειξης σκάκι (Σιμουλτανέ), στη μνήμη του Τραντάλη Παναγιώτη.
Η εκδήλωση είχε επετειακό χαρακτήρα και ήταν αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Περιστερίου.
Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Μπουρναζίου (Δασκαλογιάννη),με την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής.Μία σεμνή εκδήλωση χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες σε μία ήσυχη πλατεία που έδωσε την ευκαιρία σε όλους να ευχαριστηθούν το παιχνίδι.
Παράλληλα με την διεξαγωγή του σιμουλτανέ πραγματοποιήθηκε κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς, χαρίζοντας είκοσι διαφορετικά δώρα στους τυχερούς.
Το σκακιστικό δρώμενο αποτέλεσε πόλο έλξης και κέντρισε το ενδιαφέρον των περαστικών καθώς πολύ γρήγορα συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος θεατών, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, αυτήν την ιδιαίτερης μορφής σκακιστική αναμέτρηση, και σε πολλούς να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τον σκακιστικό κόσμο.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αντιδήμαρχος του Δήμου Περιστερίου κα Μαρία Τσιώτα-Μάρκου.
Τον αγώνα επίδειξης πραγματοποίησε ο Γκραν Μετρ Βασίλης Κοτρωνιάς ,ο οποίος αντιμετώπισε ταυτόχρονα 37 σκακιστές και σκακίστριες, διαφορετικών ηλικιών και δυναμικότητας, χαρίζοντας μας ενα σιμουλτανέ μοναδικού χαρακτήρα.
Και οι 37 πατρίδες, ήταν αποτέλεσμα αξιέπαινης προσπάθειας των παικτών, η οποία δικαιώθηκε, καθώς όλες τους ήταν ιδιαίτερα ποιοτικές με πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις, ενώ φυσικά δεν έλειψαν οι ανατροπές και οι εκπλήξεις στα αποτελέσματα.
Νίκη επί του διακεκριμένου GM σημείωσε ο Λίβας Ιωάννης από τον Σ.Ο. Περιστερίου και ισοπαλία ο Γεώργιος Κουλαξουζίδης απο τους Μαχητές Χαϊδαρίου, οι οποίοι βραβεύτηκαν και οι δύο με χρυσό μετάλλιο για το εξαιρετικό τους αποτέλεσμα.
Μετάλλια απονεμήθηκαν ως οι καλύτερες παρτίδες που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τον Βασίλη Κοτρωνιά, διακρίθηκαν αυτές της Τουμπακάρη Μαρίας και του Κατσόγιαννου Ραφαήλ ενώ καλύτερες παρτίδες από τους νεαρούς συμμετέχοντες διακρίθηκαν αυτές του Πάτσαρη Κωνσταντίνου και του Βογιατζάκη Μιχαήλ Άγγελου στους οποίους επίσης απονεμήθηκαν μετάλλια .
Πολλά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες, αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες σκακιστές οι οποίοι έδωσαν το παρόν σε άλλη μία διοργάνωση του συλλόγου μας.

Οφείλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς, το Σκακιστικό Κέντρο Ελλάδος στο Ίλιον του Αντώνη και Λευτέρη Νερουλιά και το INTRO ATHENS CAFÉ BAR στο Περιστέρι ,που με την ευγενική τους προσφορά, είτε χρηματικά είτε σε είδος, βοήθησαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδήλωσης καθώς επίσης και στον έφορο αγώνων της ΕΣΣΝΑ και Πρόεδρο των μαχητών Χαϊδαρίου κ. Γ.Κουλαξουζίδη για την έμπρακτη συμβολή του,καθώς επίσης στα μέλη και τους φίλους μας, που έμπρακτα στηρίζουν το έργο και τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας και ελπίζουμε να συνεχίσουν να μας παρέχουν την αμέριστη υλική και ηθική συμπαράστασή τους.

Καλέστε!