ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΟΠ 2018

Ο σκακιστικός  Όμιλος Περιστερίου διοργάνωσε επιτυχώς και φέτος το καθιερωμένο πλέον διασχολικό τουρνουά, στο οποίο έλαβαν μέρος αρχάριοι μαθητές σχολείων της δημοτικής εκπαίδευσης Περιστερίου, Πετρουπόλεως και Ιλίου. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουνίου στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου (Σ.Ο.Π).

Η εν λόγω διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία των προπονητών του Σ.Ο Περιστερίου, της κας  Χαρανά Αλεξάνδρας και των κυρίων Ταμβάκου Παναγιώτη, Γιώργου Βαλέλλη,Κάζαγλη Δημήτρη και Βρούβα Λουκά, προκειμένου οι μικροί μαθητές να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με το αγωνιστικό σκάκι, να συναγωνιστούν με παιδιά και άλλων σχολείων και να διαμορφώσουν μια πρώτη εικόνα σχετικά με τη συμμετοχή τους σε αγώνες εκτός προπονητικού πλαισίου.

Συνολικά, συμμετείχαν 35 παιδιά και συγκεκριμένα από τα Δημοτικά Σχολεία Περιστερίου 2ο, 3ο, 8ο, 9ο, 11ο, 31ο, 39ο   καθώς και μαθητές από σχολεία του δήμου Πετρουπόλεως 5ο και 16ο Ιλίου.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομίλους:
Ο 1ος όμιλος περιλάμβανε τα παιδιά από πρώτη και δευτέρα  δημοτικού.
Ο 2ος όμιλος περιλάμβανε τα παιδιά από 3η μέχρι και την 6η δημοτικού.

Το σύστημα αγώνων ήταν 5 γύρων με 15 λεπτά ανά μαθητή για την ολοκλήρωση της παρτίδας, ενώ είχε προβλεφθεί και ιδιαίτερο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι μικροί μαθητές έδειξαν ιδιαίτερη χαρά και αγωνιστικό σθένος καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Προσπάθησαν για τη νίκη σε κάθε παρτίδα μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Οι  νικητές του Α΄ ομίλου, στους απονεμήθηκαν μετάλλια:
1)ΒΕΝΤΟΥΡΑΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
2)ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
3)ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
4)ΚΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

και οι νικητές του Β΄ ομίλου:
1) ΜΑΛΑΜΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2) ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
3) ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΣΩΝΑΣ

Στους νικητές ανά κατηγορία δόθηκαν υποτροφίες (δίμηνη παρακολούθηση μαθημάτων στο σύλλογο).Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Ο σύλλογος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά καθώς και τους γονείς αυτών που τα στηρίζουν στην προσπάθειά τους.

Το πρόγραμμα Σκάκι στα Σχολεία είναι βασικός στόχος και επιδίωξη του συλλόγου μας με το οποίο μεγάλος αριθμός παιδιών έρχεται σε επαφή με το κορυφαίο πνευματικό άθλημα. Οι προπονήσεις στα σχολικά συγκροτήματα γίνονται με τη στήριξη των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και αποτελούν εισαγωγή στο αγωνιστικό σκάκι.

 

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: