10ο (ΤΡΑΝΤΑΛΕΙΟ) ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Κυριακή 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 10Ο ΤΡΑΝΤΆΛΕΙΟ, αγώνας επίδειξης σκάκι (Σιμουλτανέ) που συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από το Σκακιστικό όμιλο Περιστερίου και το Πολιτιστικό σύλλογο για το Μπουρνάζι στη παλιά πλατεία Μπουρναζίου (Δασκαλογιάννη) στη μνήμη του Παναγιώτη Τραντάλη, με την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής.

Μία σεμνή εκδήλωση χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες σε μία ήσυχη πλατεία που έδωσε την ευκαιρία σε όλους να ευχαριστηθούν αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν με το μέρος μας,το ξαφνικό ψιλόβροχο δεν μας πτόησε καθόλου!.

Τον αγώνα επίδειξης πραγματοποίησε ο γκραν μετρ Κοτρωνιάς Βασίλης ο οποίος αντιμετώπισε ταυτόχρονα 37 σκακιστές και σκακίστριες διαφορετικών ηλικιών και διαφορετικής δυναμικότητας,το σύνολο των παικτών επέδειξαν ιδιαίτερη αγωνιστική διάθεση και  τον αντιμετώπισαν επάξια με αποτέλεσμα 36,5-0,5 υπέρ του Kοτρωνιά.
Η εμφάνιση όλων ήταν πολύ καλή με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν αρκετά τον (GM)           ο οποίος τελείωσε την επίδειξη μετά από αγώνα τριών ωρών.

Την ισοπαλία και το χρυσό μετάλλιο απέσπασε η προπονήτρια και παίκτρια του Σκακιστικού Ομίλου ΕΟΣ Αχαρνών Έφη Ανδρικοπούλου, αργυρό μετάλλιο έλαβε ο Ταγκλής Ιωάννης και χάλκινο ο παλαίμαχος παίκτης του ΣΟ Περιστερίου Λέκκας Μανώλης οι οποίοι έπαιξαν τις καλύτερες παρτίδες και δυσκόλεψαν περισσότερο τον GM.Επίσης στον Παουλάκη Ισίδωρο και Οικονομίδη Σπυρίδων δόθηκαν σκακιέρες για τις καλύτερες παρτίδες κάτω των 14 ετών.
Στο τέλος του αγώνα όλοι οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους.

Οφείλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τους 37 σκακιστές και σκακίστριες, οι οποίοι αφιέρωσαν τον κυριακάτικο απόγευμά τους σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία για αρκετούς από αυτούς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι γονείς και αρκετοί φίλοι των διαγωνιζομένων παικτών.
Παραβρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου κα Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου και ο πρόεδρος της επιχείρησης πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου Περιστερίου κ. Καλλιάφας Αναστάσιος

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που με την ευγενική τους προσφορά, είτε σε χρήμα είτε σε είδος, βοήθησαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδήλωσης :Τα εκπαιδευτήρια ξένων γλωσσών του Κου Σταυρακάκη,το Ζαχαροπλαστείο Ρώνης στο Μπουρνάζι και το κ.Αντώνη Νερουλιά (Σκακιστικό Κέντρο Ελλάδος),τα μέλη και τους φίλους μας, που έμπρακτα στηρίζουν το έργο και τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας.
                 

Καλέστε!