ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Με μία επιτυχημένη διοργάνωση έκλεισε η σκακιστική σεζόν για τον σύλλογο μας, καθώς την Κυριακή 2 Ιουνίου διεξήχθη στο εντευκτήριο του συλλόγου μας και με τη συνεργασία των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων,το Διασχολικό πρωτάθλημα σκάκι των σχολείων του Δήμου Περιστερίου.
Συγκεντρώθηκαν συνολικά 44 μαθήτριες και μαθητές από την 1η έως και την 6η Δημοτικού οι οποίοι αγωνιστήκαν σε ενιαίο όμιλο με σύστημα Rapid 6 γύρων.

Την 3 η θέση της γενικής κατάταξης κατέκτησε ο Μιχέλης Νίκος από το 41 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 5 βαθμούς, την δεύτερη θέση ο Σκρέκας Φανούριος από το 45 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου ενώ την πρώτη θέση κατέκτησε ο αήττητος στο τουρνουά Μάντζος Δημήτρης από το 11 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 6 βαθμούς σε 6 γύρους!

Στην κατηγορία των κοριτσιών την 3 η θέση κατέκτησε η Τσίλικρα Σπυριδούλα από το 45 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 3 βαθμούς, την 2 η θέση η Καλλέγια Άρτεμις από το 22 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 3,5 βαθμούς, και η 1 η θέση κατακτήθηκε από την Παναγοπούλου Έλενα από το 45 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 5 βαθμούς. Παράλληλα με την πρώτη θέση στην κατηγορία των κοριτσιών η Παναγοπούλου Έλενα κατέκτησε και την 4 η θέση στη γενική κατάταξη κατόπιν άρσης των κριτηρίων, ισοβαθμώντας με τον 3 ο της γενικής κατάταξης Μιχέλη Νικόλαο.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες ανά τάξη, 1ος στην Α’ δημοτικού ήρθε ο Φώτος Αλέξανδρος από το12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 3 βαθμούς, 1ος στην Β’ δημοτικού ο Τσώνης Χρήστος από το 39 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 4 βαθμούς και 1 ος στην Γ’ δημοτικού ήρθε ο Τσουκάλας Ευθύμιος από το 19 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 5 βαθμούς.

Για τις μεγαλύτερες τάξεις, 1 ος στην Δ’ δημοτικού ήρθε ο Μουχτούρης Νικόλαος από το 45 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 4,5 βαθμούς, 1 ος στην Ε’ δημοτικού ήρθε ο Μπισδέκης Χρήστος από το 20 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 4 βαθμούς και πρώτος στην ΣΤ’ Δημοτικού ήρθε ο Ζάννες Αντώνιος από το 9 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 4 βαθμούς.

Ο σύλλογός μας ευχαριστεί πολύ όλους τους σκακιστές που συμμετείχαν στην διοργάνωση καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες που παραβρέθηκαν και υποστήριξαν την προσπάθειά μας αυτή,να φέρουμε σε επαφή τα παιδιά με ένα πνευματικό παιδαγωγικό εργαλείο, που μπορεί να κάνει κάθε παιδί εξυπνότερο αλλά και κοινωνικότερο, το Σκάκι! .

Ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη, με περισσότερες διοργανώσεις και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά τον φωτογράφο Παναγιώτη Κυριακάκη που μας παρείχε τις υπηρεσίες του και ανέλαβε τις φωτογραφίες της διοργάνωσής μας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής 2024

Τρεις νεαροί ανερχόμενοι παίκτες του συλλόγου μας συμμετείχαν στα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής που διεξήχθησαν από τις 7 έως τις 12 Μάϊου στον Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» στη Νίκαια,με σύστημα 7 γύρων.
Στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 8 και κάτω των 10 συμμετείχαν οι Ευσταθίου Αθανάσιος και Μιχέλης Νικόλαος αντίστοιχα. Ο Ευσταθίου Αθανάσιος κατέκτησε την 26η θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία του, ανάμεσα σε
30 συμμετέχοντες, με 2 βαθμούς ενώ ο Μιχέλης Νικόλαος κατέκτησε την 48η θέση στην κατηγορία του, ανάμεσα σε 52 συμμετέχοντες, επίσης με 2 βαθμούς.
Στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 16 η Μαυρέλη Συμέλλα Μαρία κατέκτησε την 4η θέση, μεταξύ 8 συμμετεχόντων, με 2,5 βαθμούς.
Όλα τα παιδιά της ομάδας μας σε μία εξαιρετική τους προσπάθεια, αγωνίστηκαν με προσήλωση απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, κάνοντάς μας υπερήφανους με την άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν αλλά και με την αγάπη τους για το σκάκι.
Ευχόμαστε ακόμη περισσότερες σκακιστικές επιτυχίες στους νεαρούς μας παίκτες, και στεκόμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα που θα κάνουν προς αυτές

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΡΑΝΤΑΛΕΙΟ ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ

Τη Κυριακή 19 Μαΐου 2024 διεξήχθη με επιτυχία το ετήσιο 14ο «ΤΡΑΝΤΑΛΕΙΟ», αγώνας επίδειξης σκάκι (Σιμουλτανέ), στη μνήμη του Τραντάλη Παναγιώτη.
Η εκδήλωση είχε επετειακό χαρακτήρα και ήταν αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Περιστερίου.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Μπουρναζίου (Δασκαλογιάννη),με την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής.Μία σεμνή εκδήλωση χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες σε μία ήσυχη πλατεία που έδωσε την ευκαιρία σε όλους να ευχαριστηθούν το παιχνίδι.
Παράλληλα με την διεξαγωγή του σιμουλτανέ πραγματοποιήθηκε κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς, χαρίζοντας είκοσι διαφορετικά δώρα στους τυχερούς.

Το σκακιστικό δρώμενο αποτέλεσε πόλο έλξης και κέντρισε το ενδιαφέρον των περαστικών καθώς πολύ γρήγορα συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος θεατών, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, αυτήν την ιδιαίτερης μορφής σκακιστική αναμέτρηση, και σε πολλούς να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τον σκακιστικό κόσμο.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αντιδήμαρχος του Δήμου Περιστερίου κα Μαρία Τσιώτα-Μάρκου.

Τον αγώνα επίδειξης πραγματοποίησε ο Γκραν Μετρ Βασίλης Κοτρωνιάς ,ο οποίος αντιμετώπισε ταυτόχρονα 37 σκακιστές και σκακίστριες, διαφορετικών ηλικιών και δυναμικότητας, χαρίζοντας μας ενα σιμουλτανέ μοναδικού χαρακτήρα.
Και οι 37 πατρίδες, ήταν αποτέλεσμα αξιέπαινης προσπάθειας των παικτών, η οποία δικαιώθηκε, καθώς όλες τους ήταν ιδιαίτερα ποιοτικές με πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις, ενώ φυσικά δεν έλειψαν οι ανατροπές και οι εκπλήξεις στα αποτελέσματα.

Νίκη επί του διακεκριμένου GM σημείωσε ο Λίβας Ιωάννης από τον Σ.Ο. Περιστερίου και ισοπαλία ο Γεώργιος Κουλαξουζίδης απο τους Μαχητές Χαϊδαρίου, οι οποίοι βραβεύτηκαν και οι δύο με χρυσό μετάλλιο για το εξαιρετικό τους αποτέλεσμα.
Μετάλλια απονεμήθηκαν ως οι καλύτερες παρτίδες που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τον Βασίλη Κοτρωνιά, διακρίθηκαν αυτές της Τουμπακάρη Μαρίας και του Κατσόγιαννου Ραφαήλ ενώ καλύτερες παρτίδες από τους νεαρούς συμμετέχοντες διακρίθηκαν αυτές του Πάτσαρη Κωνσταντίνου και του Βογιατζάκη Μιχαήλ Άγγελου στους οποίους επίσης απονεμήθηκαν μετάλλια .

Πολλά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες, αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες σκακιστές οι οποίοι έδωσαν το παρόν σε άλλη μία διοργάνωση του συλλόγου μας.

Οφείλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς, το Σκακιστικό Κέντρο Ελλάδος στο Ίλιον του Αντώνη και Λευτέρη Νερουλιά και το INTRO ATHENS CAFÉ BAR στο Περιστέρι ,που με την ευγενική τους προσφορά, είτε χρηματικά είτε σε είδος, βοήθησαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδήλωσης καθώς επίσης και στον έφορο αγώνων της ΕΣΣΝΑ και Πρόεδρο των μαχητών Χαϊδαρίου κ. Γ.Κουλαξουζίδη για την έμπρακτη συμβολή του,καθώς επίσης στα μέλη και τους φίλους μας, που έμπρακτα στηρίζουν το έργο και τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας και ελπίζουμε να συνεχίσουν να μας παρέχουν την αμέριστη υλική και ηθική συμπαράστασή τους.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: